بذنجان محمر يجنن و نغير عن الروتين
المقادير :
2 حبة بذنجان رومي ( حسب عدد الأفراد )
زيت للقلي
التـتـبـيـلة :
بصل مفروم مع طماطم معصورة وملح وفلفل
للتغطية :
1\2 كوب دقيق
بيضة
1\2 كوب لبن
الطريقة :
1- يـقــشــر البـذنـجـان الـرومـي ويـقـطـع إلـي شـرائـح .
2- يـتـم وضـعـه فـى التـتـبـيلة .
3- يـتـم خـلـط 1\2 كــوب الـلـبـن مـع الـبـيـضـة .
4- يـتـم وضـع الـبـذنـجـان فـى الدقـيـق ثـم الـلـبـن بـالـبـيـض ثـم الـدقـيـق مـرة أخـري .
5- يـتـم التـحـمـيـر فـى الـزيـت حـتـي الإحـمـرار .
مكرونة مع لحمة بتلو
المقادير :
لحمة بتلو شرائح ( علي حسب عدد الأفراد )
مشروم
2 بصلة
4 معالق زيت
مكرونة مسلوقة ( يفضل مكرونة ألوان )
ملح وفلفل وتوابل مشكلة
علبة كريمة لبانى
فلفل ملون ( أحمر * أصفر * أخضر )
الطريقة :
1- تتبل اللحمة بالبصل والملح والفلفل وتترك فى التتبيلة لمدة لا تقل عن 1\2 يوم .
2- تقطع البصلة والفلفل الألوان والمشروم إلي حلقات .
3- يوضع الزيت علي النار ونضع بعد ذلك البصل حتى الإحمرار ثم الفلفل الملون وأخيرا المشروم مع الملح والفلفل وتوابل .
4- توضع اللحمة البتلو وتشوح ثم نوطى النار علي اللحمة حتى يتم النضج .
5- يتم وضع الخليط علي المكرونة المسلوقة .
فراخ بالكاري
المقادير :
فراخ مقطعة مكعبات
معلقة كاري وملح وفلفل
2 معلقة زبدة
جزر مقطع دواير
فلفل رومي الوان
بصل
معلقتين دقيق
الطريقة :
1- نسيح الزبدة علي النار ونقوم بتشويح الخضار ( البصل والفلفل الرومي والجزر ) لحد ما يدبل وبعدين نحط الدقيق والملح والفلفل .
2- نشوح الفراخ علي النار مع الكاري فى وعاء أخر .
3- يتم وضع الخضار علي اللحمة بعد تشويحها وتركها حتى النضج .
صينية بطاطس بيورية باللحمة المفرومة
المقادير :
2 بطاطس وسط مسلوقة
لحمة مفرومة معصجة
1\4 كوب لبن
بيضة
ملح وفلفل
معلقة زبدة
جبنة موزاريلا
الطريقة :
1- اهرس البطاطس مع اللبن والبيض والزبدة والملح والفلفل .
2- اضع فى صينية فرن طبقة من البطاطس وطبقة لحمة مفرومة وهكذا وفى النهاية الجبنة وندخلها الفرن لكى تسيح الجبنة .
ريش ضانى
المقادير :
ريش ضانى ( حسب عدد الافراد )
بصل * فلفل * ثوم مفروم
1\2 كوب كوكاكولا
3 معالق عسل نحل
1 معلقة صويا صوص
الطريقة :
1- تقطيع البصل ووضع ريش اللحمة بالخلطة وهى ( فلفل وملح وبصل مفروم وثوم مفروم ).
2- تحمير الريش بالطاسة وعليها فلفل لحد التشويح اوى .
3- نحط الكوكاكولا وصويا صوص وعسل النحل علي اللحمة ويتم التسوية .
جلاش صغير بالفراخ
المقادير :
بواقي فراخ
بصلة
1 معلقة صويا صوص
فلفل أسود
ورق جلاش
زيت غزير للتحمير
طبق به ماء
الطريقة :
1- تقطيع بصلة ناعم اوى ونطة فى الزيت فى طاسة والصويا صوص ونحط الفراخ عليهم مع فلفل أسود تتشوح ( ممكن وضع مشروم علي الخليط )
2- ناخد ورقتين جلاش ونحشى بالفراخ ونلف الجلاش وفى الاخر نبله مياه خفيف عشان يلزق كويس .
3- تحمير صوابع الجلاش فى زيت غزير .
مكرونة مسلوقة بالخضار
المقادير :
مكرونة مسلوقة
بصل
جزر
كوسة
فلفل ملون ( أخضر * أحمر * أصفر ) او لون واحد الى موجود
صويا صوص
زبدة
الطريقة :
1- يقطع البصل وباقى الخضار .
2- يوضع البصل في الزيت مع الخضار مع التقليب مع الصويا صوص والتشويح .
3- تسيح الزبدة مع المكرونة المسلوقة .
4- عند انتهاء نضج الخضر تفرغ محتوياتها علي المكرونة .
كرات البطاطس المحمرة
المقادير :
2 حبة بطاطس مسلوقة
1\4 كوب لبن
بيضة
ملح وفلفل
زبدة
معلقة دقيق
للتغطية :
بقسماط وبيض
الطريقة :
1- تسيح الزبدة وتوضع مع البطاطس بعد هرسها مع وضع الملح والفلفل وكمية من الدقيق مع اللبن والبيضة .
2- يتم ترك الخليط حتى يبرد .
3- يتم عمل كرات من البطاطس ووضعها فى البيض ثم البقسماط ثم التحمير فى زيت غزير .
كفتة محمرة
المقادير :
1\2 كيلو لحمة مفرومة
بقدونس
ملح وفلفل
بصلة
توابل مشكلة
شوية جنزبيل * جوزة الطيب * قرفة ( لمن يرغب فى إضافة طعم جديد )
الطريقة :
1- تفرم البصله مع البقدونس مع الملح والفلفل والتوابل جميعها وتخلط باللحمة المفرومة .
2- للحصول علي طعم يجنن ترك العجينة لمدة لا تقل عن 1\2 يوم فى الثلاجة .
3- يتم تشكيل اللحمة علي شكل كرات ةتحميرها فى الزيت ولكن ليس علي نار عالية عند وضع الكفته تخفض النار حتى النضج
المقادير :
2 حبة بذنجان رومي ( حسب عدد الأفراد )
زيت للقلي
التـتـبـيـلة :
بصل مفروم مع طماطم معصورة وملح وفلفل
للتغطية :
1\2 كوب دقيق
بيضة
1\2 كوب لبن
الطريقة :
1- يـقــشــر البـذنـجـان الـرومـي ويـقـطـع إلـي شـرائـح .
2- يـتـم وضـعـه فـى التـتـبـيلة .
3- يـتـم خـلـط 1\2 كــوب الـلـبـن مـع الـبـيـضـة .
4- يـتـم وضـع الـبـذنـجـان فـى الدقـيـق ثـم الـلـبـن بـالـبـيـض ثـم الـدقـيـق مـرة أخـري .
5- يـتـم التـحـمـيـر فـى الـزيـت حـتـي الإحـمـرار .
مكرونة مع لحمة بتلو
المقادير :
لحمة بتلو شرائح ( علي حسب عدد الأفراد )
مشروم
2 بصلة
4 معالق زيت
مكرونة مسلوقة ( يفضل مكرونة ألوان )
ملح وفلفل وتوابل مشكلة
علبة كريمة لبانى
فلفل ملون ( أحمر * أصفر * أخضر )
الطريقة :
1- تتبل اللحمة بالبصل والملح والفلفل وتترك فى التتبيلة لمدة لا تقل عن 1\2 يوم .
2- تقطع البصلة والفلفل الألوان والمشروم إلي حلقات .
3- يوضع الزيت علي النار ونضع بعد ذلك البصل حتى الإحمرار ثم الفلفل الملون وأخيرا المشروم مع الملح والفلفل وتوابل .
4- توضع اللحمة البتلو وتشوح ثم نوطى النار علي اللحمة حتى يتم النضج .
5- يتم وضع الخليط علي المكرونة المسلوقة .
فراخ بالكاري
المقادير :
فراخ مقطعة مكعبات
معلقة كاري وملح وفلفل
2 معلقة زبدة
جزر مقطع دواير
فلفل رومي الوان
بصل
معلقتين دقيق
الطريقة :
1- نسيح الزبدة علي النار ونقوم بتشويح الخضار ( البصل والفلفل الرومي والجزر ) لحد ما يدبل وبعدين نحط الدقيق والملح والفلفل .
2- نشوح الفراخ علي النار مع الكاري فى وعاء أخر .
3- يتم وضع الخضار علي اللحمة بعد تشويحها وتركها حتى النضج .
صينية بطاطس بيورية باللحمة المفرومة
المقادير :
2 بطاطس وسط مسلوقة
لحمة مفرومة معصجة
1\4 كوب لبن
بيضة
ملح وفلفل
معلقة زبدة
جبنة موزاريلا
الطريقة :
1- اهرس البطاطس مع اللبن والبيض والزبدة والملح والفلفل .
2- اضع فى صينية فرن طبقة من البطاطس وطبقة لحمة مفرومة وهكذا وفى النهاية الجبنة وندخلها الفرن لكى تسيح الجبنة .
ريش ضانى
المقادير :
ريش ضانى ( حسب عدد الافراد )
بصل * فلفل * ثوم مفروم
1\2 كوب كوكاكولا
3 معالق عسل نحل
1 معلقة صويا صوص
الطريقة :
1- تقطيع البصل ووضع ريش اللحمة بالخلطة وهى ( فلفل وملح وبصل مفروم وثوم مفروم ).
2- تحمير الريش بالطاسة وعليها فلفل لحد التشويح اوى .
3- نحط الكوكاكولا وصويا صوص وعسل النحل علي اللحمة ويتم التسوية .
جلاش صغير بالفراخ
المقادير :
بواقي فراخ
بصلة
1 معلقة صويا صوص
فلفل أسود
ورق جلاش
زيت غزير للتحمير
طبق به ماء
الطريقة :
1- تقطيع بصلة ناعم اوى ونطة فى الزيت فى طاسة والصويا صوص ونحط الفراخ عليهم مع فلفل أسود تتشوح ( ممكن وضع مشروم علي الخليط )
2- ناخد ورقتين جلاش ونحشى بالفراخ ونلف الجلاش وفى الاخر نبله مياه خفيف عشان يلزق كويس .
3- تحمير صوابع الجلاش فى زيت غزير .
مكرونة مسلوقة بالخضار
المقادير :
مكرونة مسلوقة
بصل
جزر
كوسة
فلفل ملون ( أخضر * أحمر * أصفر ) او لون واحد الى موجود
صويا صوص
زبدة
الطريقة :
1- يقطع البصل وباقى الخضار .
2- يوضع البصل في الزيت مع الخضار مع التقليب مع الصويا صوص والتشويح .
3- تسيح الزبدة مع المكرونة المسلوقة .
4- عند انتهاء نضج الخضر تفرغ محتوياتها علي المكرونة .
كرات البطاطس المحمرة
المقادير :
2 حبة بطاطس مسلوقة
1\4 كوب لبن
بيضة
ملح وفلفل
زبدة
معلقة دقيق
للتغطية :
بقسماط وبيض
الطريقة :
1- تسيح الزبدة وتوضع مع البطاطس بعد هرسها مع وضع الملح والفلفل وكمية من الدقيق مع اللبن والبيضة .
2- يتم ترك الخليط حتى يبرد .
3- يتم عمل كرات من البطاطس ووضعها فى البيض ثم البقسماط ثم التحمير فى زيت غزير .
كفتة محمرة
المقادير :
1\2 كيلو لحمة مفرومة
بقدونس
ملح وفلفل
بصلة
توابل مشكلة
شوية جنزبيل * جوزة الطيب * قرفة ( لمن يرغب فى إضافة طعم جديد )
الطريقة :
1- تفرم البصله مع البقدونس مع الملح والفلفل والتوابل جميعها وتخلط باللحمة المفرومة .
2- للحصول علي طعم يجنن ترك العجينة لمدة لا تقل عن 1\2 يوم فى الثلاجة .
3- يتم تشكيل اللحمة علي شكل كرات ةتحميرها فى الزيت ولكن ليس علي نار عالية عند وضع الكفته تخفض النار حتى النضج